Stockholm, stad i världen, Stockholm världens stad!


Många stockholmare är helt omedvetna om att vår vackra huvudstad är benämnd som Nordens Venedig av den enkla anledningen att staden vilar på 14 stycken öar som sträcker sig genom Mälaren och sedan bryter ut i omkring 24 000 öar i Stockholms skärgård. Men vad stockholmare dock vet – det är hur man roar sig i den här stan!

För turister är det först och främst viktigt att hitta hotell i Stockholm till bästa pris, och sedan är det dags att hitta något spännande att göra, och i Stockholm finns det många spännande sevärdheter att uppleva! Och som tur är finns det något för alla smaker. Hur låter till exempel en tur med längs Strömma kanal där man håller Räkafton vilket betyder att man kan räkna med riktig räkfrossa? Eller du kanske snarare lockas av stadens frodande kulturliv med teatrar, musik och livligt nattliv? I Stockholm hittar man alltid någonting att göra, och om man inte vet vad som är på gång så kan man alltid fråga på hotellet innan man går ut!

”Stockholm är en stad där det alltid finns någonting att göra. Oavsett om du är ute efter en trevlig kväll på teatern eller en fartfylld natt på stan, finns det möjligheter så att det räcker och blir över. Om du är en av de många som funderar på att ta en weekend till Stockholm under våren som kommer, har vi här nedan plockat ut de bästa alternativ i musikväg, stand-up och andra föreställningar här.”

Turistinformation

När man är i Stockholm är det vanligaste transportmedlet buss och tunnelbana, vilket gör det viktigt för turisten att veta vissa etikettregler i kollektivtrafiken. Exempelvis har vi kösystem vid bussen, först dit ska först på och tvärt om. Likaväl reser man sig om en äldre person vill sitta och man sätter sig helst inte på ett säte där det redan sitter en person om det finns andra säten lediga. Och glöm för gudsskull inte att om man ska stå still i en rulltrappa så står man på höger sida och inte på vänster!