Så kan du lyckas som musikartist

Drömmer du om att slå igenom och bli ett namn på allas läppar? Är musiken din stora passion i livet? Då kanske det är dags att ge järnet och verkligen satsa på din musikkarriär. Det kräver talang, ambition och tålamod men med rätt planering och goda investeringar kan du komma långt.

För att musikproducenterna ska upptäcka dig krävs en bra demo. Du bör satsa på god kvalitet för att komma till din fulla rätt och därför är det värt att lägga lite pengar på musikproduktion Stockholm som ger dig möjligheten att verkligen höras. Genom att göra inspelningar med rätt utrustning och produktion tas din demo till nästa nivå och du står snabbt ut i mängden.

Dra till dig uppmärksamhet

Selective,Focus,Microphone,And,Blur,Musical,Equipment,Guitar,,bass,,DrumFörutom en bra demo är det också viktigt att visa framfötterna och jobba på flera olika plan. Försök få komma med på mindre gig eller att få jobba som bakgrundsartist eller roddare för att få in en fot i branschen. Som artist kommer du aldrig känna dig helt fulländad och du behöver ständigt träna på din röst och dina instrument. Vårda dina stämband med daglig röstterapi och se till att öva på gitarren eller pianot varje dag – även om du bara har fem minuter.

Det är också A och O att både synas och höras överallt! Du kan göra mycket för att få följare på internet och i sociala medier, exempelvis med

  • en bra podcast – gärna med musiktema
  • bilder – glöm selfies, satsa i stället på sådant som intresserar
  • vloggar – ladda upp videor om musikrelaterade ämnen
  • bloggar – regelbundna inlägg kan ge dig en hängiven publik

Var unik och personlig

Musikbranschen är tuff och konkurrensen är mycket hård. Den kräver nerver av stål, ihärdighet och att du har en egen stil. Talang är självfallet A och O för att du ska lyckas, men hur duktig du än är kommer musikproducenter inte bli intresserade om du låter som alla andra. Ta dig tid att finna din röst och ditt uttryckssätt och försök undvika att falla i kommersiella fällor som till exempel att “se rätt ut” eller att imitera dina favoritartister. Om du skriver egen musik är det också viktigt att du värnar om upphovsrätten så att ingen stjäl eller plagierar dina låtar.