Upplev Uppsalas många sevärdheter

Uppsala är inte bara en av Sveriges vackraste städer utan också oerhört intressant med sin långa historia och plats på vetenskapens världskarta. Här finns verkligen något för alla och du kan se fram emot många upplevelser om du väljer att besöka vad som ibland kallats “Sveriges andra huvudstad”. Vår, sommar, höst och vinter – Uppsala har något att erbjuda under alla årstider.

För att ha tillgång till så mycket som möjligt under ditt besök är det klokt att boka hotell i Uppsala som ligger centralt, har optimal service och har fina rum. Staden är perfekt att promenera eller cykla i och blev 2020 till och med etta i världen på antalet deltagare i Vintercyklingen dag som arrangeras årligen. Du kan låna cyklar på ditt hotell och enkelt ge dig ut för att upptäcka den vackra staden med omnejd – det kommer bli en upplevelse för livet.

Musik, historia och biologi

The,Cathedral,Of,Uppsala,Next,To,Magnificent,Fall,ColorsAtt Uppsala är både kyrkans och lärdomens säte är det knappast någon som missat och därför bör du prioritera några av dess viktigaste sevärdheter. Först av alla kommer Uppsala Domkyrka som tronat stolt över både staden och landet i sju århundraden. Här hittar du kungagravar, skulpturer och en skattkammare och du kan också komma hit för att gå på gudstjänst eller lyssna på vacker musik. Har du tur kanske Uppsalas egna brassorkester Linnékvartetten eller någon studentkör har konsert.

Efter domkyrkan bör du fortsätta till Gustavianum, det gamla universitet som idag är ett museum med fantastiska konstsamlingar, utställningar och Rudbäcks anatomisk teater. Lite utanför staden hittar du trevliga aktiviteter för barn och vuxna. Gå på kosläpp i Lövsta eller besök det fascinerande Gamla Uppsala museum vid kungahögarna där du kan lära sig massor om stadens vikingatid.

Uppsala är också en stad som är väl värd att bara promenera omkring i. Njut av dess vackra byggnader och omgivningar, ta en kopp choklad på något av stadens gulliga gamla konditorier och gör en liten shoppingrunda i de många butikerna. Ett är säkert – du kommer vilja komma tillbaka till Uppsala en vacker dag!