Skapa stämning med musik och massage

Har du ont i axlar och rygg? Känns dina ben svullna och trötta? Det låter precis som att du behöver en ordentlig massage! Det bästa är alltid att gå till riktiga proffs, eftersom de också kan avgöra om din smärta handlar om dålig blodcirkulation eller om det rör sig om något du borde ta vidare till vårdcentralen. Men en sak är säker: för att kunna slappna av är det många som vill ha stämningshöjande musik, och vi har självklart tipsen för det.

Först och främst: proffsen gör det bäst. På https://massagestockholm.se/sodermalm/ kan man boka massage som hjälper mot smärta på olika ställen på kroppen men kan också hjälpa dig som har sträckt en muskel eller av någon anledning har någon öm punkt på kroppen. Ska du utföra massage hemma är det bra att komma ihåg att massageterapi är en vetenskap: behandla er massage hemma mer som en stund för närhet och avkoppling – har du smärtor ska du hellre gå till riktiga massörer.

Massage en livsviktig välgörare

Även massagen du utför hemma är livsviktig. Den skapar nämligen intimitet och närhet, och även om den inte kan bota några större åkommor och nackbesvär så kan den vara en stund för dig och din partner att komma nära varandra på ett sätt som de allra flesta människor uppskattar. Se det som en rolig sak att nörda ner er lite i tillsammans: varför inte gå till en affär och nosa er fram till favoritoljan? Eller kanske har ni olika preferenser? Köp några olika! Det sägs faktiskt att regelbunden massage har många fördelar, inte bara för ens relation. Den ska också göra huden spänstig och många forskare menar att massage föryngrar huden. Experter menar också att massage kan hjälpa vid demens.

Inom yoga finns många grenar som mynnar ut i avslappnande övningar som du både kan göra tillsammans eller om du är ensam. Bara för att du inte har en partner behöver det inte betyda att du får koppla av till avslappnande och renande övningar, eller hur?

Avkopplande musik

När det är dags att skapa stämning är det många som tänder lite ljus, släcker ner lamporna och laddar upp med eteriska oljor som gör väl både för kroppen och själen. Något som är viktigt att ha med är att kringliggande störningsmoment som TV:n eller radion bör vara avstängda. Sätt hellre på någon musik du gillar, det går bra med en lugn balladlista av dina favoritlåtar – men varför inte prova riktiga massagelåtar som du kan hitta på spellistor på alla möjliga kanaler? Vi som är inne på klassisk musik känner också till pianots renande kling och hur välgörande det kan vara att bara höra piano i bakgrunden. Här väljer du helt enkelt något som får dig att slappna av. Försök komma ihåg att musikstycken som har mer dramatik i sig kan göra att du spänner dig. Du ska kunna sjunka in i ett eget lunk – och är det möjligt ska du känna hur sinnet bara flyter iväg på vågorna av tonerna i din musik.

 
 

Mer i ämnet Hälsa