Berwaldhallen

När det kommer till att höra vackra toner och att förflytta sig till magiska platser så är det till Berwaldhallen du ska förflytta dig. Detta är hemmascenen för Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören och som har trollbundit människor år efter år.

Detta konserthus är beläget på Östermalm i Stockholm och är uppkallat efter Franz Berwald som började byggas redan år 1976. Även då hallen är till för att ge vackra toner höjd är den tyvärr inte idealiskt byggd för att få fram den bästa akustiken.

Då, nu och framtiden

BerwaldhallenMed plats för över tusen åhörare och hundra musiker blir det en fantastisk stämning. Och syftet har alltid varit att föröka trollbinda publiken. Är du sugen på att gå och se en konsert av Sveriges Radios Symfoniorkester så kan du köpa din biljett enkelt här: www.evenemang.se och sedan vänta in den kommande stunden. Det mäktiga är att nu när en yngre publik börjar intressera sig för dessa typ av evenemang så blir det en mer blandad publik i salen och som skapar en fantastisk känsla. Att vi människor älskar kultur och vacker musik gör att denna hall kommer leva klar länge. Den första januari nästa år kommer den nuvarande konserthuschefen Michael Tydén att tacka för sig på grund av sitt sjukdomstillstånd och ge stafettpinnen till någon annan väl utvald kandidat. Detta gör han med sorg i hjärtat och vi med sorg även så. Så, vad 2014 kommer ha att bjuda på återstår att se. Men vad vi vet är att hallen kommer fortsätta att sprida kärlek i form av vackra toner.

Kom som du är, är känslan vi ska känna när vi besöker hallen. Du får gärna komma uppklädd, men det kommer inte vara någon som ser ner på dig om du väljer jeans och en vanlig tröja. Vi är där för musiken och då gäller det att vara bekvämt klädd så vi kan ta in den på bästa möjliga sätt.