Vikten av musik

Livet utan musik är svårt att föreställa sig. Och det oavsett om man gillar rap och hiphop eller klassiskt och jazz. Bara tanken på att inte ha möjligheten att försvinna in i den fantastiska känsla som musik ger är overklig, och helt klart hemsk.

Numera är det ju enkelt att få tag på musik, mycket lättare än det någonsin har varit. Så att behöva leva utan är ingenting vi egentligen behöver oroa oss över, men bara genom att tänka hur det hade varit gör att man enkelt uppskattar musiken mycket mer.

Arg, glad, ledsen, intresserad eller entusiastisk. Med modern inlärningspsykologi kan du ge varje känsla sitt eget soundtrack och skapa din egen fjärrkontroll till känslorna.

Flicka spelar tvärflöjtSå står det inledningsvis i en artikel från Dagens Nyheter, och det är en fascinerande text som tidningen bjuder på. Och visst har de också rätt. Våra känslor blir starkare genom att lyssna på musik, och det är säkerligen därför vi njuter av den så mycket. Det är som sagt enkelt att hitta och köpa bra musik nu, och det är ju tack vare den digitiala utvecklingen. Inte heller är det dyrt att köpa musik. Ännu billigare blir det också om man utnyttjar alla dessa rabatter som finns att hitta på internet. På exempelvis www.gratislandet.se kan du hitta mängder av olika rabatter, och du kommer garanterat hitta billiga rabattkoder på exempelvis cdon. Det kan vara bra att veta att detta finns, speciellt för den som gillar klassisk musik. Klassisk musik är ju inte lika vanlig på radio eller på tjänster såsom spotify, så därför kan man behöva leta på andra ställen.

Du som gillar klassisk musik kan förövrigt vara intresserad av an annan artikel från Dagens Nyheter där man skriver att de tagit in ett 20-tal artister som kommer att remixa klassiska stycken. Låter det intressant? Ja det är det också! Här är några av de klassiska tonsättare som de ska remixa:

  • Franz Schubert
  • Frédéric Chopin
  • Robert Schumann
  • Pjotr Tjajkovskij

Kan ni föreställa er hur bra det är? Läs mer i artikeln så finnes mer information om hur man kan lyssna på vad som gjorts och så vidare.