Petter tar sig an Berwaldhallen

Artisten PetterRapparen Petter är en man som älskar att ta sig an stora och svåra utmaningar och backar nästan inte för något. Det märker man då han väljer att ta sig an den klassiska världen. 

När man tänker på Berwaldhallen så tänker man på underbara symfonier och stråkar och man vill blunda och drömma sig bort. Bort till en värld av vackra noter och ljuv musik. Men vad som är så fantastiskt är att Petter med hans hårda rapp om samhället och sitt liv passar otroligt bra in på denna scen, med hela symfoniorkestern i bakgrunden.

Otroligt bra kritik

Vi har tidigare skrivit att vikten av musik i våra liv är otroligt viktigt och att man absolut kan blanda klassisk musik med andra genrer. Detta är även något som kritikerna håller med om. Om Petter var nervös innan han skulle upp för första gången behöver man inte spekulera om en längre stund. Och om man får en sådan chans är det bara att ta den och tacka med ett stort hjärta. Han spelade fyra konserter under radiosymfonins serie som heter Svenska stjärnor”.

Genom 18 nummer han satt ihop och mixat i ordning är detta uttänkt ända ut i fingerspetsarna, och fråga är nästan för vem som detta var svåraste – om det var för Petter eller om det var för symfoniorkestern som skulle hålla takt med en rappare och inte tappa bort sig.

Enligt kritikern Håkan Steen på Aftonbladet fick fick Petter & Sveriges symfoniorkester fyra plus och en utmärkt recension. Något han även fått från andra recensenter, och detta med all rätt. Men hade man egentligen förväntat sig något annat än perfektionisten Petter?

  • Konserten var 82 minuter samt paus
  • Publiken var ungefär tusen stucken
  • Den bästa låten var “det går bra nu”
  • Den sämsta var “så klart” då Håkan ansåg att den var lite stökig.

Vi kan självklart förvänta oss att symfoniorkestern kommer bjuda upp till dans med fler otippade artister och detta är även ett sätt att man får upp ögonen för Berwaldhallen och dess fantastiska musik. Den får oss verkligen att vidga våra musikaliska vyer.